Confidenţialitate

Intrare gratuită, marți, la Muzeul Antipa pentru toți cei care au nume de animale, de ziua internațională a necuvântătoarelor

Pe 4 octombrie este Ziua Mondială a Animalelor, iar Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa a anunțat că persoanele care poartă numele unei vietăți din lumea celor care nu cuvântă se bucură de gratuitate.

Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită prima dată în 1931, si are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.

Toti iubitorii de animalele sunt invitati să participe la o călătorie imaginară în jurul lumii, însoțiți de animalele preferate de la Muzeul Antipa.

Însă domnul Iepure, doamna Găină, domnul și doamna Piţigoi ori familia Bursuc au intrare gratuită la Muzeul Național de Istorie Naturală din Piata Victoriei.

Nu este prima inițiativă de acest gen a muzeului. Și în anii trecuți, pe 4 octombrie, mulți vizitatori ale căror nume amintesc de prietenii necuvântători au avut acces liber în muzeu.

Cei mai numeroşi au fost din familiile Lupu. Dar au venit și doamnele Purice, Cocoş, Ursu și Mâţ, ori famiile Ţânţar, Muscă, Lupoi, Prepeliță, Pisică, Turturică și Rață.

Citește și: Muzeul Antipa, primul beneficiar din Europa al uneia dintre cele mai inovatoare tehnologii japoneze anticutremur

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru