Interviu cu primarul din Schitu Goleşti: ‘N-am stricat cuibul noi că am vrut, au venit hârtii de la autorităţi, de sus’

Supăraţi că celebra barză din Schitu Goleşti căreia i-a fost mutat cuibul stă nedumerită şi ‘singură cuc’ pe un gard şi nu înţelege unde este casa ei, Vlad Petreanu şi George Zafiu l-au sunat joi dis-de-dimineaţă, la Deşteptarea, pe primarul din localitate, Marcel Palaghiu.

‘Nu mă întrebaţi că nu ştiu pe unde era barza de dimineaţă, că nu sunt acum la primărie’, le-a explicat primarul Palaghiu, precizând că ‘n-am stricat cuibul noi că am vrut, au venit hârtii de la autorităţi, de sus. Acum l-am relocat. Dar barza trebuie să vină să-şi facă cuib pe acilea pe undeva.’

‘Şi dacă vrea să-şi facă cuib tot pe stâlpul cetăţeanului care a reclamat-o… Cine o împiedică?’, a întrebat Vlad Petreanu la Deşteptarea.

‘Nu mai poate, că s-a pus în vârful stâlpului o protecţie’, a spus primarul Marcel Palaghiu la cel mai ascultat matinal din România.

Primarul a recunoscut că e o nedumerire şi pentru localnici înverşunarea cetăţeanului care era vecin cu cuibul berzei, precum şi supărarea acestuia că barza îi făcea mizerie pe casă şi în curte. ‘E normal că lumea e tristă, pentru că barza este – cum să spun – o pasăre importantă pentru comunitate. Dacă ai o barză se zice că ai aerul curat şi aduce belşug, bunăstare.’

Celebrei berze din Schitu Goleşti i-a fost mutat cuibul după ce timp de 21 de ani un localnic a facut plângeri la toate autoritpţile statului. Pentru că barza este o pasăre protejată, ca să-i fie relocat cuibul a fost nevoie de un aviz de la Academie, dar şi de un ordin de ministru.

Ascultaţi întregul interviu din Deşteptarea de joi.