Confidenţialitate

Întâlnire între ministrul Rafila și producătorii de medicamente. Produsele folosite pentru a trata infecțiile respiratorii vor fi din nou în farmacii | AUDIO

Ședințe la Ministerul Sănătății, în criza medicamentelor pentru infecții respiratorii. Sunt probleme cu unele substanțe care vin din China, dar lucrurile se vor rezolva în săptămânile viitoare, spune ministrul Alexandru Rafila.

Maraton între farmacii în aceste zile, în plin sezon gripal, când numărul infecțiilor respiratorii crește de la o săptămâna la alta.

Multe antitermice și alte medicamente recomandate de medicii de familie în lupta cu infecțiile respiratorii lipsesc de pe rafturile farmaciilor în această perioadă.

Ministerul Sănătății  a publicat o listă cu antiviralele alternative pentru tratarea gripei. De altfel, la minister a avut loc o ședință cu producătorii de medicamente din țară. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:

„În perioada următoare sunt disponibile imediat pe piață produse care conțin ibuprofen și produse care conțin paracetamol, inclusiv variante pediatrice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Alexandru Rafila susține că sunt probleme de aprovizionare pentru alte substanțe active care vin din China:

„Unele peniciline, penicilină cu administrare orală sau în mai mică măsură, dar sunt și acolo probleme, legate de amoxicilină sau de combinații ale amoxicilinei. Sperăm să poată rezolva până la sfârșitul acestei luni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, ministrul Sănătății a declarat săptămâna trecută că România este în stare de alertă epidemică din cauza creșterii cazurilor de gripă.

Citește și: Primele cazuri de Flurona, îmbolnăvire cu gripă și COVID simultan, au fost confirmate în București