Confidenţialitate

Întâiul picnic în alb, pe 24 august, la Bucureşti

Popularul picnic Le diner en blanc, la care participanţii se îmbracă doar în alb, va fi organizat pentru prima dată în România pe 24 august, într-un loc secret din centrul Bucureştiului.

Adresa va fi comunicată cu câteva ore înainte de deschiderea evenimentului.

Biletele pentru două persoane la acces general costă 350 de lei. Cei care aleg meniul cu mâncare, băutură şi masă complet echipată din partea organizatorilor preţul pentru două persoane este de 750 de lei. Meniurile vor fi pregătite de chef Franz Conde.

Participanţii trebuie să meargă cu accesorii de culoare albă, coş de picnic cu mâncare şi maxim o sticlă de vin sau spumant de persoană.

Organzatorii acceptă în ţinuta celor prezenţi accesorii argintii şi aurii. De asemenea, decoraţiunile folosite pentru masă trebuie să fie albe. Vesela şi tacâmurile nu trebuie să fie de unică folosinţă.

Organizatorii estimează prezenţa a 800-1.000 de persoane la Le diner en blanc.

Evenimentul se va desfăşura  între orele 18.00-23.00.

Picnicul se organizează în 35 de ţări, în peste 70 de oraşe, precum Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, Montreal, Sydney, Singapore, Mexico City. Printre recordurile înregistrate de acest eveniment se numără participarea a 15.000 de persoane la Paris şi organizarea unei mese de peste 200 de persoane.

Primul Le diner en blanc a avut loc în 1988, în Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne.