Înlocuiţi grăsimile rele cu cele bune din avocado, migdale sau peşte

O dietă bogată în grăsimi saturate, precum cele din produsele animale sau unele uleiuri vegetale, poate conduce la probleme cardiace.

Fie că vrem să slăbim, fie că vrem să ne menținem greutatea optimă, grăsimile sunt pe lista principiilor alimentare cărora le acordăm atenție deosebită. Dar nu trebuie să le scoatem din alimentație, ci putem înlocui grăsimile rele cu grăsimi bune, deoarece corpul are nevoie de ele. Grăsimile ne oferă energie, mențin sănătatea pielii și părului sau ajută la absorbția anumitor vitamine.

O dietă bogată în grăsimi saturate, precum cele din produsele animale sau unele uleiuri vegetale, poate conduce la probleme cardiace. Dar introducând în alimentație cantitatea potrivită de grăsimi nesaturate ne ajutăm inima și vasele de sânge.

În ce alimente găsim grăsimile bune, nesaturate?

O jumătate de avocado conține aproximativ 15 grame de grăsime, dintre care 10 grame sunt mononesaturate. Avocado reglează cantitatea de colesterol din organism și scade nivelul trigliceridelor. De asemenea, ajută și la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Migdalele aduc un beneficiu asemănător și este bine să știm că numărul de calorii conținute este mai mic decât al nucilor, de exemplu. În plus, doar câteva migdale ne oferă 25 la sută din necesarul zilnic de magneziu și sunt mai bune pentru sănătatea oaselor decât un pahar de lapte. Conţinutul crescut în fibre din migdale previne apariția cancerului de colon.

Somonul poate că este unul dintre cei mai cunoscuţi peşti pentru cantitatea crescută de grăsimi bune. Dar nu uitați de ton, hering și de sardine.

Doar 10 măsline este necesar să adăugați la salată și deja aveţi 5 grame de grăsimi nesaturate benefice organismului. Uleiul de măsline este mai concentrat privind grăsimile sănătoase, de aceea este bine să-l folosim în bucătărie.

Tot la salate este recomandat să adăugăm semințe de in, dar și de susan sau de dovleac.