Confidenţialitate

Iniesta va pleca de la FC Barcelona

Încă o “legendă” a Barcelonei va părăsi echipa. Andres Iniesta a confirmat vineri că va pleca de la gruparea catalană – singura pentru care a jucat în cariera sa.

Mijlocașul de 34 de ani a declarat într-o conferință de presă că a dorit să spună adio clubului său într-un moment când încă se mai simte un fotbalist important, care mai poate câștiga trofee.

Iniesta mărturisește însă că nu se mai află în vârful lui de formă, fizic și mental.

Totuși, are șanse foarte mari să cucerească un ultim trofeu în Primera Division, duminică, la meciul cu Deportivo La Coruna.

Clubul îl va omagia la ultimul meci pe “Camp Nou”, cu Real Sociedad, la finalul lunii viitoare.

Andres Iniesta își va continua cariera în China, unde va semna un contract pe 3 sezoane cu Chongqing Lifan, care i-a oferit un salariu foarte tentant.

Cifrele carierei lui Iniesta sunt impresionante: a jucat 669 de meciul la FC Barcelona, cu care a câștigat în total 31 de trofee, dintre care de 4 ori Liga Campionilor, de 3 ori Supercupa Europei și 8 campionate ale Spaniei.

La naționala iberică are 124 de selecții, a câștigat de două ori titlul european și odată Cupa Mondială, în 2010, când el a marcat golul victorie în finala cu Olanda.

Deasemenea, Andres Iniesta a fost cel mai bun fotbalist european în 2012 și a câștigat “Golden Foot” în 2014.