Infotrafic: Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, luni seara, se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe.

Șoferii sunt sfătuiți ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să circule doar cu autovehiculele echipate cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

În judeţul Gorj, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (viscol şi vizibilitatea redusă), circulaţia rutieră pe DN67C Novaci – Rânca este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie ce va fi menţinută până în data de 31.03.2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS