Confidenţialitate

Industria textilelor, printre cei mai mari poluatori

Industria textilă se numără printre cei mai mari poluatori ai lumii, folosind cantităţi imense de resurse naturale şi producând, totodată, tone de deşeuri zilnic.

Potrivit celor mai recente date, obținerea hainelor este responsabilă de 20% din poluarea globală a apei şi 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial.

Unii retaileri au conștientizat situația și au lansat programe prin care clienții sunt încurajați să returneze obiectele de vestimentație uzate.

Specialiștii spun că sectorul textilelor are potenţialul de a deveni un reper în materie de economie circulară, dacă adoptă principiile sustenabilităţii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

FOTO: Pexels