INDONEZIA: Una dintre cutiile negre ale avionului prăbușit în Marea Java, recuperată

Una dintre cele două cutii negre ale avionului companiei indoneziene low cost Lion Air care s-a prăbuşit în mare luni cu 189 de persoane la bord a fost găsită, a anunţat joi şeful Comitetului naţional pentru securitate în transporturi, relatează Agerpres.

„Am găsit una dintre cutiile negre”, a declarat pentru AFP Soerjanto Tjahjono. „Nu ştim dacă este vorba despre FDR (care înregistrează parametrii de zbor) sau despre CVR (care înregistrează sunetele din cabina piloţilor”, a adăugat el.

Armata indoneziană a anunţat, miercuri, că este posibil să fi localizat epava avionului.

Pentru a recupera cele două cutii negre ale aparatului, o mie de persoane au fost mobilizate, printre care zeci de scafandri, dar şi elicoptere şi ambarcaţiuni.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al Lion Air, dat în folosinţă de numai câteva luni, s-a scufundat luni în Marea Java. Cu puţin timp înainte, echipajul a solicitat controlului aerian permisiunea pentru a reveni la Jakarta, punctul său de plecare.

Avionul se îndrepta spre Pangkal Pingang, localitate de tranzit pentru turiştii dornici să profite de plajele de pe insula vecină Belitung.

Autorităţile au exclus posibilitatea de a mai găsi supravieţuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS