Confidenţialitate

Indonezia. Proiect pilot pentru disciplinarea elevilor din 10 licee: Orele încep la 5 dimineața | AUDIO

În Indonezia, pentru a-i face pe copii mai disciplinați, autoritățile au introdus un proiect pilot care presupune ca elevii din 10 licee să înceapă orele la 05:30. Părinții se plâng însă că noul program îi face pe copii să vină acasă extrem de obosiți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Indonezia, elevii încep de obicei orele între 07:00 și 08:00 dimineața, însă un proiect-pilot introdus în 10 licee din țară îi obligă pe liceenii din clasa a XII-a să vină la școală la 05:30 dimineața.

Mama unei fete de 16 ani a povestit pentru Agenția France Presse că fiica ei ajunge acasă epuizată și adoarme imediat. Femeia se teme și pentru siguranța fetei sale, care pleacă de acasă pe întuneric.

Experții în Educație: Dacă autoritățile își doresc un proiect pilot trebuie să aibă la bază studii

Începerea orelor la 5 dimineața nu are nicio legătură cu îmbunătățirea calității educației. Ei avertizează că pe termen lung, privarea de somn pune în pericol sănătatea elevilor, iar stresul acumulat se va reflecta în comportamentul acestora.

Un studiu din 2014 publicat de Academia Americană de Pediatrie a recomandat ca elevii de gimnaziu și de liceu să înceapă cursurile la ora 08:30 sau mai târziu pentru a avea suficient timp de somn.

În ciuda criticilor, autoritățile nu au renunțat la proiect și l-au extins și la inspectoratul școlar, iar funcționarii publici încep și ei ziua de lucru la 05:30 dimineața.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Organizațiile studențești cer patru modificări mari la viitoarele legi ale Educației | AUDIO