Confidenţialitate

India a autorizat utilizarea, “pentru situaţii de urgenţă”, a două vaccinuri anticovid

India a aprobat ”pentru distuații de urgență” două vaccinuri anticovid pe care le produce intern. Unul dintre vaccinurile împotriva COVID 19 este dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea din Oxford şi celălalt de compania farmaceutică indiană Bharat Biotech.

Premierul Narendra Modi a estimat că această aprobare, conform unei proceduri accelerate, a fost “un punct de cotitură decisiv pentru întărirea spiritului de luptă” şi pentru “accelerarea marşului spre o Naţiune mai sănătoasă, liberă de COVID”.

“Faptul că cele două vaccinuri cărora li s-a dat aprobarea de urgenţă pentru utilizare sunt făcute în India va face mândru pe fiecare indian!” a scris Narendra Modi pe Twitter.

Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a anunțat că produce în fiecare lună între 50 şi 60.000.000 de doze de vaccin anticovid AstraZeneca.

India, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de pandemie, cu peste 10,3 milioane de oameni care au fost infectaţi.