Incursiune în zona Lacului Sinoe. De la Cetatea Histria până la Grindul Lupilor

Lacul Sinoe este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunării. În zonă avem Rezervația Grindul Lupilor și Rezervația Chituc, un adevărat paradis pentru turiștii care vor să observe diverse specii de păsări în mediul lor natural. Destinația este superbă, dar minunat este și drumul până acolo.

 

Traseul cel mai la îndemână este următorul: plecăm cu mașina din Constanța, ajungem în Năvodari, trecând prin Mamaia, ne continuăm drumul prin satele Corbu, Săcele și Istria. Pe parcurs, putem face un popas pe plaja din Corbu, locul în care te bucuri de mare fără a experimenta aglomerația din stațiuni ca Mamaia sau Eforie.

 

O altă recomandare este Cetatea Histria, din comuna Istria, întemeiată de greci. Astăzi, turiștii pot vedea ruinele ei.

 

După această oprire, ne continuăm drumul până în satul Sinoe. De aici, începe aventura off-road, pentru că se intră pe un drum foarte prost. Localnicii au făcut un drum paralel de pământ, dar nici acela nu foarte bun. Cu un autoturism obișnuit, nu poți înainta cu mai mult de 20-30 de km la oră. Toate aceste neajunsuri sunt compensate de peisaje. Dacă alegeți această perioadă, veți merge printre câmpuri de rapiță și de stuf, deci e locul perfect pentru activitățile de genul bird-watching sau pentru pescuit.

 

În zonă sunt și câteva pensiuni, unde turiștii se pot caza. exemplu, chiar pe malul Lacului Sinoe, se află o cherhana unde se mănâncă un borș de pește excelent. Cherhanaua a fost extinsă și transformată în pensiune. Turiștii au la dispoziție câteva camere, la prețul de 100 de lei pe noapte.

La cerere, gazdele îi plimbă pe oaspeți cu barca până la Gura Portiței.