Incursiune in Amsterdam: de la Muzeul Van Gogh la Cartierul Rosu

Un city-break la Amsterdam costă de la 2-300 de euro până la 5-600 de euro.

În Amsterdam sunt peste 700 de mii de locuitori și un număr dublu de biciclete. Bicicliștii nu doar că au piste speciale prin tot orașul, dar au și prioritate peste tot. Plus că parcările de biciclete sunt la fiecare colț de stradă. Așa că cel mai bun mijloc de transport este bicicleta.

Itinerariul poate începe cu muzee clasice precum Van Gogh pentru a continua cu Muzeul Marijuanei şi Haşişului. Apoi, după plimbarea cu bicicleta orice turist trebuie să meargă și cu vaporașul, întrucât Amsterdam este supranumit ‘Veneția nordului’.

În ceea ce privește cazarea în acest oraș, există hoteluri pentru toate gusturile și buzunarele. Turiștii dispuși să dea mai mulți bani pe cazare pot opta pentru ‘house-boats’, un fel de hoteluri plutitoare, la mare căutare în acest moment. Un pachet turistic la Amsterdam – care include cazare două-trei nopți și transport cu avionul – costă de la 2-300 de euro până la 5-600 de euro.

Oricum, cine merge la Amsterdam nu va sta prea mult timp în camera de hotel. Orașul este renumit pentru viața de noapte, pentru ‘Caffeeshops’, cafenele care au voie să vândă o cantitate mică de cannabis, considerat drog ușor.

O altă destinație obligatorie este Districtul Felinarelor Roşii. Turiștii întâlnesc la tot pasul sex-shop-uri și vitrine cu personaje îmbrăcate sexy. O regulă spune că nu ar trebui să faceți fotografii, însă e încălcată de toată lumea.