Confidenţialitate

Începe examenul de Bacalaureat. Luni, liceenii dau proba scrisă la Limba și literatura română

Potrivit Ministerului Educației, doar 77 la sută dintre elevii care termină liceul s-au înscris la Bacalaureat, adică sub 115.000 de elevi din promoția de anul acesta. Acestora li se adaugă sub 20 de mii de elevi din promoțiile anterioare.

Prima probă a examenului de bacalaureat, cea scrisă la Limba și literatura română, începe la 9 dimineața și durează 3 ore. Accesul elevilor în sala de examen este permis până la 8 și jumătate cel târziu, pe baza actului de identitate.

La intrarea în școală, elevii vor primi câte o mască, pe care sunt obligați să o poarte pe durata examenului.

Vor fi așezați câte unul în bancă și nu au voie în sala de examen cu rucsac, genți, cărți sau telefoane mobile. Cei prinși cu astfel de obiecte sunt dați afară din examen, indiferent dacă le-au folosit sau nu. Cine copiază nu va mai putea participa la următoarele probe și nici la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

După proba la Limba și Literatura Română, va urma, a doua zi proba obligatorie a profilului, apoi, miercuri, proba la alegere a profilului.

Anul acesta, nu se mai dau probele de competențe digitale și lingvistice.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat se vor afișa pe 5 iulie, iar rezultatele finale, în urma contestațiilor, pe 9 iulie.