Începe dimineața cu profit


Bursa de Valori București și Europa FM te invită la concurs, zilnic în Deșteptarea! Poți câstiga pe loc 100 de euro pe care îi poti folosi la prima ta investiție la Bursă, un kit complet de investiție de la Bursa de Valori București și alte surprize oferite de Grupul Financiar Banca Transilvania, dacă la semnalul dat de Vlad Petreanu și George Zafiu suni primul la numărul 0372 069 599 (număr cu tarif normal) și răspunzi corect la întrebare.

Investițiile au ca scop principal creșterea capitalului investit și realizarea unui profit cât mai ridicat, în condiții de risc acceptate. Spre deosebire de depozitele bancare sau de alte instrumente de economisire, care oferă risc și randamente reduse, instrumentele de investiții aduc, în general, randamente mai mari, asociate unui risc mai mare.

Cei mai mulți investitori sunt persoane fizice, care folosesc o parte din banii economisiți pentru a tranzacționa la Bursa de Valori București. În fiecare zi sunt vândute și cumpărate acțiuni sau alte instrumente financiare, cu scopul de a face un câștig – care vine fie din creșterea prețului actiunilor, fie din încasarea unui dividend (adica o parte din profitul unei companii).

Tranzacțiile la Bursa de Valori București se realizează printr-un intermediar/broker. Iata care sunt primii pasi ca sa tranzactionezi si tu la Bursa:
Pasul 1 – iti alegi unul sau, dacă vrei, mai mulți brokeri din lista de brokeri autorizați de Autoritatea de Supraveghere Financiară
Pasul 2 – iti deschizi un cont la Bursa
Pasul 3 – alimentezi contul si incepi tranzactiile. Contul trebuie alimentat cu bani sau poate include actiuni moștenite sau obținute din Marea Privatizare în Masă din anii ‘90.

Aşteptările realiste ale unui investitor, în anii de creștere economică, aflat la început de drum ar trebui să se situeze undeva între 10-20% pe an, randament semnificativ mai mare decât dobanda bancară din prezent, susțin brokerii.

Suma minimă cu care se pot începe investiţiile la bursă poate fi în jurul valorii de 1.000 de lei. O sumă optimă de tranzacţionare este de cel puţin 10.000 de lei, pentru ca un investitor să aibă un portofoliu diversificat și să gestioneze eficient riscurile asociate investiţiilor bursiere.

Acum există posibilitatea de a tranzacţiona la Bursa atât de pe calculator, cât şi prin aplicaţii mobile pe sistemele de operare Android sau iOS. Bursa de Valori București are aplicația proprie, Bucharest Stock Exchange, prin care se pot urmări acțiunile tranzacționate pe întreaga piață.

Regulamentul concursului