Confidenţialitate

Începe Carnavalul de la Rio

Oraşul brazilian Rio de Janeiro găzduieşte, începând de vineri, un carnaval al superlativelor, la care sunt aşteptaţi 6 milioane de petrecăreţi.

Evenimentul programează defilări grandioase pe Sambadromul cu peste 72.000 de locuri.

13 şcoli de samba vor evolua, în noaptea de duminică spre luni, în cadrul unei competiţii jurizate, pe baza unor criterii foarte stricte.

Guvernul a anunţat distribuirea gratuită la nivel naţional, pe perioada carnavalului, a 106 milioane de “camisinhas”, numele dat prezervativelor în Brazilia. Pe lângă acestea, vor fi distribuite 200.000 prezervative pentru femei şi 3,8 milioane de pliculeţe de gel lubrifiant.

Fost pastor al Bisericii Universale a Împărăţiei lui Dumnezeu, primarul Marcelo Crivella a fost criticat şi acuzat că promovează o morală excesivă, după ce a boicotat ediţia de anul trecut şi a înjumătăţit subvenţiile acordate şcolilor de samba care participă la carnaval.

Considerat un demn continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii, Carnavalul de la Rio a început în jurul anului 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea intrării în postul Paştelui.