Confidenţialitate

Incendiul de la Spitalul Piatra Neamț: În secția ATI, plină de pacienți, erau ținute candele aprinse | AUDIO

Dosarul incendiului tragic din toamnă de la Spitalul din Piatra Neamț arată condițiile în care erau internați bolnavii: candele aprinse erau ținute în secția de Terapie Intensivă, unde era atât de aglomerat încât cadrele medicale abia se puteau mișca printre pacienți.

Sunt informații care apar după audieri maraton, de 12 ore. 17 cadre medicale au oferit informații anchetatorilor.

Angajații din spital au spus că protecția contra incendiilor se limita la doar o foaie semnată retroactiv și că nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele unor victime ale incendiului de la ATI Piatra Neamț:

„Ieri au fost 12 ore de audieri, au fost audiate 17 persoane, respectiv cadre medicale și persoane din instituția spitalului, care au relevat niște chestiuni foarte interesante. În primul rând, oamenii aceștia nu știau exact despre ce este vorba când este un incendiu, ei semnaseră protecția la incendiu.  De esență, spitalul nu a făcut nimic altceva decât să le pună fișele respective să fie semnate, pentru a se acoperi din punct de vedere legal. În secția ATI erau aprinse candele, procurorii știu lucrul acesta, sunt făcute poze la cercetarea la fața locului erau candele pe pervazul geamului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Trei dintre persoanele audiate au indicat drept posibilă cauză probabilă a incendiului un injectomat care a propagat focul către combinezonul asistentei.  Avocatul Adrian Cuculis mai spune la Europa FM că audierile în acest caz continuă şi vineri:

„Urmează zilele următoare să fie audiate și persoanele care au intrat într-o legătură directă, într-o colaborare cu spitalul din Piatra Neamț, în sensul că au organizat acolo circuitele de aer comprimat, de oxigen, s-au ocupat de reabilitarea și reamenajarea parțială a spitalului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Văreamintim,un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit în acea seară și 15 în total.

Iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.