Confidenţialitate

Încarcă-te instant cu energie! (P)

Un stil de viață sănătos înseamnă un aport optim de nutrienți esențiali pentru organismul tău. Mai ales când vorbim despre Magneziu, pentru că acesta poate fi pierdut foarte ușor prin transpirație (fie atunci când faci sport, fie de la căldură). În zilele toride de vară (și nu numai!), este esențial să ne luăm aportul optim de Magneziu.

Cei la Doppelherz, ți-l aduc acum sub formă lichidă, în flacoane unidoză, pentru o absorbție rapidă.

Noul Doppelherz system Magneziu 375 Lichid este ușor de luat cu tine oriunde, oricând. Și are gust răcoritor de portocală și lămâie!

Dar hai să îți vorbim acum un pic mai mult despre Magneziu, acest mineral esențial pentru oase și mușchi sănătoși…

Ce este Magneziul?

Magneziul este un mineral și este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru organismul uman. Avem nevoie de Magneziu, printre altele, pentru performanța fizică, mentală și pentru susținerea sistemului nervos.

La fel ca și Calciul și Potasiul, aparține grupului electroliților, care suntsubstanțe chimice prezente în corp, cu rol esențial pentru: funcționarea sistemului nervos, contracția mușchilor, funcționarea inimii și echilibrarea nivelului de fluide.

Aproximativ 20-30 g de Magneziu sunt depozitate în corpul uman. Aproximativ 59% din conținutul total de magneziu se află în țesutul osos, 40% în mușchi și celulele corpului. Doar aproximativ 1% se găsește în sânge. Este clar, așadar, de ce Magneziul este denumit „mineralul oaselor și mușchilor”.

Spre deosebire de multe alte substanțe, organismul uman nu poate sintetiza el însuși Magneziul. De aceea, cantitatea de Maneziu din organism depinde de aportul constant și într-o formă utilă organismului, întrucât Magneziul este esențial pentru viață.

În fiecare zi eliminăm 300 – 400 mg de Magneziu prin urină și transpirație – mai ales când este cald. Dacă nu există suficient Magneziu disponibil, acesta este mobilizat din depozitele proprii ale corpului, cum ar fi oasele sau mușchii.

Din fericire, Magneziul se găsește în aproape toate alimentele și, de asemenea, în apa potabilă, astfel încât, cu o dietă echilibrată, necesarul zilnic de aprox. 300 – 400 mg nu ar trebui să fie în mod normal o problemă.

Cu toate acestea, în anumite situații se poate întâmpla ca aportul de magneziu să nu fie suficient, ceea ce afectează performanțele organismului.

De exemplu, femeile însărcinate, mamele care alăptează, adolescenții și sportivii au un necesar crescut de magneziu.

Funcțiile Magneziului

Un aport adecvat de Magneziu este esențial pentru buna funcționare a tuturor mușchilor.

  • Mușchiul cardiac, care este solicitat în permanență, are nevoie și de Magneziu.

Toate activitățile și funcțiile legate de furnizarea și sinteza energiei în organism sunt posibile numai prin Magneziu, prin faptul că face parte din structura enzimelor, fie ca și componentă, fie ca și coenzimă. Fără Magneziu, corpul nostru nu ar putea folosi carbohidrați sau grăsimi pentru producerea de energie, de exemplu.

Magneziul stabilizează, de asemenea, potențialul de repaus al mușchilor, al celulelor nervoase excitabile (neuroni, celulele musculare), al celulelor sistemului endocrin.În plus, este necesar pentru rezistența oaselor și pentru sinteza și eliberarea hormonilor.

Cu această acumulare de funcții, se poate spune pe bună dreptate: Magneziul este vital!

  • Sistemul muscular și sistemul nervos au nevoie de magneziu

Un aport de Magneziu  sub cel optim poate avea efecte diferite și neplăcute sau chiar grave asupra organismului.

Magneziul susține metabolismul energetic prin activarea enzimelor. Dacă acest mineral nu este disponibil în cantitate suficientă, ATP-ul (= furnizor de energie) nu mai poate fi utilizat în mod optim. Rezultatul: Necesarul energetic al celulelor musculare nu mai este asigurat și acest lucru ne poate afecta performanța.

Funcția normală a sistemului nervos este influențată și de Magneziu, deoarece contribuie la reglarea conducerii impulsului nervos la nivelul celulelor noastre nervoase. Dacă aportul este inadecvat, pot să apară nervozitatea și iritabilitatea.

Fie că practici un sport solicitant, îți desfășori activitățile fizice uzuale, mergi la birou sau ești pe fugă, un flacon bine agitat pe zi de Doppelherz systemMagneziu 375 mg Liquid este produsul perfect pentru tine!Conține 375 mg de Magneziu sub formă lichidă și Vitamina B6.

Magneziul în alimente

Magneziul este conținut în multe alimente. Este interesant că bărbații și femeile își refac stocurile de Magneziu din grupe alimentare diferite.De fapt, comportamentul alimentar în funcție de sex nu trebuie subestimat.

Băieților li se spune că ar trebui să mănânce corect pentru a crește “înalt și puternic”, în timp ce fetele aud acest lucru mai rar.

EA consumă fructe, legume și dulciuri mult mai des, în timp ce EL preferă carnea, cârnații și ocazional, o bere după muncă.

73% dintre bărbați mănâncă fructe sau legume în fiecare zi, dar 65% mănâncă carne și cârnați în fiecare zi. În schimb, aproape 93% dintre femei mănâncă fructe și legume în fiecare zi. Numai 35 % dintre femei consumă zilnic preparate din carne.

Bărbații tind să mănânce mai plăcut, în timp ce femeile mănâncă mai controlat și tind să fie puțin mai sănătoase decât bărbații.

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pe care organismul nostru nu le poate produce singur. Din acest motiv, este important să ne asigurăm zilnic o dietă variată, cu un conținut sănătos de Magneziu, deoarece organismul nostru se bazează pe aportul de Magneziu din alimente.

Acoperim majoritatea necesităților noastre de Magneziu în primul rând cu alimentele care fac parte din dieta noastră zilnică, cum ar fi pâine, produse lactate și fructe. Chiar și din băuturi ne putem lua cantități importante de Magneziu.

Cu toate acestea, doar aproximativ 1/3 din Magneziul provenit din dietă ajunge să fie depozitat în organismul nostru, deoarece o mare parte din acest mineral este excretată prin urină și transpirație. În plus, excreția de Magneziu poate fi crescută de anumite situații de viață, ca de exemplu: situații stresante, mult sport sau administrarea anumitor medicamente. Pilula anticoncepțională, de exemplu, poate crește nevoile nutriționale ale organismului și, prin urmare, influențează nevoile noastre de Magneziu.

În consecință, trebuie să aducem zilnic din alimentație de aproximativ trei ori mai mult Magneziu, decât este necesarul zilnic.

  • „Hoții de Magneziu”

De fapt, unele alimente pot afecta în sens negativ aportul corect de Magneziu. Consumul crescut de alcool, cafea sau ceai, de exemplu, cresc excreția mineralului, astfel încât necesarul de magneziu al organismului nostru este crescut și, în cele din urmă, trebuie să furnizăm orgaismului mai mult magneziu odată cu alimentele pe care le consumăm. Prin urmare, nu toate alimentele sunt potrivite pentru a oferi organismului nostru suficient de magneziu, unele pot chiar deteriora acest aport.

Aportul necesar zilnic de o medie de 375 mg magneziu poate fi acoperit cu alimente.

  • Magneziul în apă

Un subiect la modă este consumul zilnic de lichide și, în special, despre consumul zilnic de apă vorbește toată lumea. Apa este adesea considerată “elixirul vieții”, deoarece îndeplinește numeroase funcții vitale în corpul uman. Este important de știut că, pe lângă consumul de alimente solide, apa este și ea o sursă importantă de minerale pentru organism.

Conținutul în Mg poate varia, de asemenea, mult în diferite ape minerale. Aceasta depinde de sursa de la care provine apa. Prin urmare, este recomandabil să țineți cont de informațiile de pe sticlele respective. De la un conținut de 50 mg ioni de Mg2+ / litru, o apă poate fi numită „bogată în magneziu”.

Apele minerale care conțin magneziu în cantitate de peste 100 mg de Mg2+ / litru, pot reprezenta o sursă importantă pentru aportul de magneziu. În plus, magneziul din apa minerală este deja într-o stare dizolvată (adică se găsește sub formă ionică Mg2+), deci poate fi absorbit și utilizat în mod optim de organismul nostru.

De asemenea, este o idee bună să consumi apă minerală bogată în magneziu atunci când faci sport. Astfel, pierderea de lichid și necesarul crescut de magneziu datorat activității fizice pot fi compensate în timp util.

Studiile au aratat ca o apele minerale plate sau carbogazoase cu o concentrație cât mai mare de magneziu sunt sănătoase și au efecte benefice, precum:

– efect antistres;

– favorizează procesele metabolice;

– reglează funcţionarea muşchilor şi a sistemului nervos;

– reglează nivelul zahărului în sânge;

– previn hipertensiunea şi bolile cardiovasculare;

– combat pietrele la rinichi şi diabetul*. (*GHIDUL APELOR MINERALE NATURALE)

  • Citratul de magneziu

În afară de alimentație, Magneziul poate proveni din suplimente alimentare sau medicamente, sub forma compușilor cu diferite structuri chimice. Magneziul în forma sa elementară este un metal și, prin urmare, nu poate fi adus ca atare în corpul uman. Dar compușii săi chimici, ca de exemplu,citratul de magneziu sau oxidul de magneziu, pot fi absorbiți de organism.

Cât de bine pot fi absorbiți și utilizați diferiți compuși de către organism? Acest lucru este determinat de „biodisponibilitatea” acestor compuși.

Citratul de Magneziu este o formă organică de Mg și reprezintă ioni de Mg (Mg2+) legați de sarea acidului citric.

Citratul de magneziu este absorbit în mod rapid de organism și, prin urmare, este adesea utilizat în situațiile în care magneziul este necesar rapid de organism, ca de exemplu în timpul sportului sau în cazul în care persoanele sunt active din punct de vedere fizic.

Așadar, dacă nu ai timp nici să bei apă, nici să acorzi o foarte mare importanță cantității optime de minerale din alimentația ta, încearcă noul Doppelherz system Magneziu 375 Lichid. Mod de utilizare: 1 flacon bine agitat/zi.

Produsul este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro