Confidenţialitate

În paradisul gurmanzilor, la Food Truck Festival – AUDIO

Reportaj de Vlad Petreanu

Ce este un food-truck? O bucătărie pe roți, desigur, și o mare bucurie pentru pofticioși. Ce sunt zeci de food-truck-uri adunate la un loc, 4 zile la rând, într-un festival dedicat mâncării stradale? Un vârtej de arome, gusturi și mirosuri înnebunitoare pentru gurmanzi, o supradoză de plăcere pentru papilele gustative. Vlad Petreanu a testat și gustat, cât i-a permis cureaua, oferta ultimului festival de food-truck-uri din București.

La Bucharest Food Truck Festival au venit aproape 60 de rulote, să tot ai de unde alege, pentru că rulotele sunt specializate pe diferite produse și oferă, de pildă, burgeri cu tot soiul de toppinguri, cu dulceață de ceapă, cu gorgonzola, cu trufe, aș ezaț i la odihnă scurtă în chifle artizanale făcute din diferite făini, sau
găsești aici sandwichuri cu carne gătită lent, afumată în cuptoare de ceramică, sau un food truck cu mâncare japoneză sau tacos și burritos ca la mama lor mexicană, paste, grills & barbeques, cartofior prăjiți ca la definiția cartofiorului prăjit, rulote cu înghețată exotică, vafe și clătite cu dulceață sau cremă de brânză cu rucola, dacă vrei, bere ca să spele gâtlejul între înghițituri sau, dacă poftești, prosecco la pahar îngust oferit, cum altfel, dintr-un truck dedicat, ceva mai mic, e drept, model triciclu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.