Confidenţialitate

In Memoriam Șerban Ionescu – GALERIE FOTO

Actorul Șerban Ionescu, născut pe 23 septembrie 1950, la Corabia, județul Olt, a încetat din viaţă pe 21 noiembrie 2012, la vârsta de 62 de ani.

A jucat pe scenele din Petroşani, Sibiu, Teatrul Odeon, Teatrului Mic sau Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din Capitală.

Printre piesele de teatru în care a jucat, amintim: “Doi tineri din Verona”, “Comedia erorilor”, “Regele Ioan” “Comedii de Cehov”, “Demonul meschin”, “La țigănci” ,  “O scrisoare pierdută”,  “Gândirea” sau “Livada de vișini”.

Pe lângă numeroasele roluri în teatru, Șerban Ionescu a apărut în multe pelicule cinematografice. În 1979, regizorul Mircea Mureșan i-a încredințat rolul vieții sale, Ion, în ecranizarea romanului “Răscoala” de Liviu Rebreanu, în filmul care i-a adus notorietate actorului — “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”.

Șerban Ionescu, în “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (1979)

Șerban Ionescu, în “Capcana mercenarilor” (1980)

Șerban Ionescu, în “Horea” (1984)

Șerban Ionescu, în “Păcală se întoarce” (2006)

Șerban Ionescu, în “Umilinţa” (2010)

Din bogata sa filmografie mai fac parte “Salutări de la Agigea”, “Furtună în Pacific”, “Marele Premiu”, “Acasă”, “Horea”, “Țapinarii”, “Imposibila iubire”, “Porțile dimineții”, “Burebista” sau “Capcana mercenarilor”.

Șerban Ionescu a apărut și în producții de televiziune precum “Lumini și umbre”, “Roberta”, “Tandrețea lăcustelor”, “Valsul lebedelor”, “Al Matale, Caragiale”, “Cuscrele”, “Om sărac, om bogat”, “Anticamera”, “Fetele marinarului” sau “Narcisa Sălbatică”.