Confidenţialitate

IN MEMORIAM Jimi Hendrix (1942 – 1970)

Născut la Seattle, pe 27 noiembrie 1942, James Marshall ‘Jimi’ Hendrix (Johnny Allen Hendrix) este considerat unul dintre cei mai bun chitariști ai tuturor timpurilor.

Perioada adolescenței i-a fost influențată de legende ale blues-ului precum B.B. King și Robert Johnson.

În tinerețe, artistul a cântat prin diferite cluburi.

Basistul trupei Animals, Chas Chandler, a fost cel care l-a convins să se mute în Anglia, promițându-i că-l va face faimos.

Alături de Noel Redding și Mitch Mitchell, a format Jimi Hendrix Experience. Trio-ul a urcat foarte repede culmile succesului în SUA și Marea Britanie, unde piesele ”Hey Joe”, ”Purple Haze”,” The Wind Cries Mary” au ajuns în Top 10 în prima jumătate a anului 1967, potrivit www.jimihendrix.com.

Albumul de debut al trupei se intitulează ”Are You Experienced?”.

La începutul anului 1969, The Jimi Hendrix Experience s-a destrămat. În vara acelui an, Jimi Hendrix a cântat la închiderea celebrului festival de la Woodstock, unde a concertat cu Band Of Gypsies, pe care a format-o special pentru acest concert împreună cu bateristul Buddy Miles și basistul Billy Cox.

La mijlocul anului 1970, vechea trupă s-a reunit în studio, pentru un album pe care Jimi Hendrix intenționa să-l numească ”First Rays Of the New Rising Sun”. Chitaristul a murit la 18 septembrie 1970, iar discul nu a fost finalizat.

Jimi Hendrix a înregistrat o cantitate uriașă de piese nelansate în timpul vieții sale, care vor fi subiect al unei lungi dispute în tribunal.

În 1995, toate drepturile de creație i-au revenit tatălui său Al Hendrix.