In Franta, compania nationala de cai ferate a lansat un serviciu special pentru cei care doresc sa isi trimita copiii in vacanta la bunici, dar nu ii pot insoti

Cei mici pot călători cu trenul în siguranță și fără părinți, deoarece sunt lăsați în grija unor animatori. Până ajung la destinație, pot participa la tot felul de jocuri de grup.

Oferta companiei franceze de căi ferate se adresează copiilor cu vârste între 4 și 14 ani și este valabilă doar în weekenduri și pe durata vacanțelor școlare. În plus, serviciul funcționează numai pe rutele directe, care nu necesită schimbarea trenurilor.

Atunci când rezervă un bilet pentru copilul lor, părinții sunt obligați să dea numele și adresa persoanei care va veni să-l ia pe cel mic din gară. Aceasta se va prezenta la un ghișeu special amenajat în gări cu cartea de identitate – scrie Le Monde, care precizează că tarifele nu sunt exagerate. Părinții plătesc prețul unui bilet de tren, la care se aplică reducerea pentru copii, plus taxa de însoțitor, ce variază în funcție de numărul copiiilor și durata deplasării.

Astfel, până la destinație, cei mici vor avea parte de o minivacanță. Nu trebuie să fie tăcuți ca să nu-i deranjeze pe ceilalți pasageri. De data aceasta, au ocazia să se joace, să cânte, să coloreze sau să participe la diverse activități recreative, sub supravegherea unor tineri animatori, care dețin atestat pentru astfel de activități.