În China, o tânără își regăsește părinții după 24 ani de când a fost dată dispărută

Qifeng, dată dispărută la vârsta de trei ani s-a reîntâlnit cu părinții, după 24 de ani în care aceștia au căutat-o, anunță Newsweek.

În ianuarie 1994, Wang Mingqing şi Liu Chengying şi-au pierdut fiica pe când vindeau fructe la un stand de pe marginea drumului în Chengdu, un oraş din sud-vestul Chinei.

În timp ce părinţii erau ocupaţi cu clienţii, fetiţa s-a făcut nevăzută. „A durat doar cinci minute şi fiica mea a dispărut”, a declarat Wang pentru West China Daily.

Cei doi nu au încetat niciodată să o caute pe Qifeng.

Wang a devenit chiar şofer de taxi în 2015, în speranţa că, într-o zi, îşi va lua fata drept pasager.

Tânăra, acum în vârstă de 27 de ani, a descoperit la începutul acestui an un apel pe rețele de socializare și a decis să îi contacteze pe cei care păreau părinții săi.

Ea a fost adoptată în copilărie, crescută sub numele de Kang Ying într-un oraș la doar 20 de kilometri distanță de părinții săi biologici.

Kang are acum la rândul său doi copii şi locuieşte în Jilin, o provincie din nord-estul Chinei.

De-a lungul anilor, părinţii săi au distribuit mii de pliante şi au publicat nenumărate apeluri pe reţelele de socializare. Mai multe tinere au crezut ar putea fi Qifeng, însă testele ADN au infirmat acest lucru.

Duminică, Kang a efectuat un test ADN care a confirmat în mod oficial că ea este fiica pe care Wang şi Liu o căutau, a raportat South China Morning Post.

Circumstanţele dispariţiei tinerei nu au fost încă dezvăluite.

Copiii dispăruţi sunt o problemă persistentă în China.

Deşi nu există statistici oficiale care să indice o cifră reală, se estimează că în fiecare an zeci de mii de copii sunt răpiţi şi vânduţi pentru a fi adoptaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS