În Anul Centenarului, Cetatea Alba Carolina găzduiește Gala premiilor UNITER

Ajunsă la cea de a 26-a ediţie, Gala Premiilor UNITER se desfăşoară luni, la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment.

„Acest pavilion este transparent, deci şi din afară şi dinăuntru vom vedea obiectivele de patrimoniu care vor fi luminate în mod special pe parcursul galei”, afirma, recent, pentru Agerpres, Aura Corbeanu, vicepreşedintele executiv UNITER. „În an centenar, Gala UNITER face reverenţă în faţa valorilor teatrului românesc şi o reverenţă către poporul român”, a adăugat ea.

Printre nominalizaţii la cea de a 27-a ediţie a Premiilor Galei UNITER se numără regizorii Radu Afrim, Victor Ioan Frunză şi Yuri Kordonski, actorii Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Andrei Huţuleac.

În cadrul galei se oferi premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar, cea mai bună scenografie, cel mai bun spectacol de teatru TV, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, pentru critică teatrală, precum şi la categoria debut.

Juriul final al galei îi are în componenţă pe actorii Marcel Iureş şi Ana Ularu, regizorul Alexa Visarion, scenograful Dragoş Buhagiar şi criticul de teatru Marina Constantinescu.

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.

Gala Premiilor UNITER va începe la ora 20,00, spectacolul urmând a fi transmis în direct pe TVR1.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS