În ajunul St. Patrick’s Day, Irlanda îşi închide barurile

Irlanda îşi închide toate barurile începând de luni, după ce guvernul de la Dublin a decis să extindă setul de măsuri deja anunţate pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Anunţul despre închiderea începând de luni a peste 7.000 de baruri din această ţară a fost făcut în contextul în care alte 40 de cazuri de coronavirus au fost confirmate duminică, cea mai mare cifră zilnică anunţată în Irlanda după ce primul caz a fost raportat în această ţară pe 29 februarie.

Guvernul a ordonat închiderea barurilor independente şi a barurilor din hoteluri cu o zi înainte de cea mai mare sărbătoare a Irlandei, St. Patrick’s Day (Ziua Sfântului Patrick), celebrată pe 17 martie, după ce presa din această ţară a semnalat că barurile din oraşele Dublin şi Cork au fost pline în weekendul trecut.

De asemenea, guvernul irlandez le-a cerut rezidenţilor să nu organizeze “petreceri în locuinţe private sau în alte clădiri, întrucât ele ar putea periclita sănătatea oamenilor”.

Irlanda a confirmat până acum 169 de infecţii cu noul coronavirus, iar 45 de cazuri au fost confirmate în provincia britanică Irlanda de Nord.

Guvernul irlandez a închis şcolile şi universităţile începând de joi până pe 29 martie şi i-a îndemnat pe rezidenţi să lucreze de acasă şi să îşi limiteze activităţile de socializare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS