Confidenţialitate

Importanța Magneziului pentru sănătate. Conf. Dr. OLIVIA TIMNEA explică ce este, cum ajută și cum poate fi administrat eficient Maganeziul pentru o stare de sănătate și bine – VIDEO (P)

La Europa FM vorbim despre cum ne putem menține sănătatea și starea de bine, cu ajutorul specialiștilor.

Magneziul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru organismul uman. Face parte dintre acele substanțe chimice prezente în corp, care au rol esențial pentru funcționarea sistemului nervos, contracția mușchilor, funcționarea inimii, echilibrarea nivelului de fluide – practic pentru toate procesele fiziologice.

Avem nevoie de Magneziu, printre altele, pentru performanța fizică, mentală și pentru susținerea sistemului nervos. Magneziul luptă împotriva depresiei și poate preveni apariția migrenelor. Există forme care acționează rapid și există mai multe recomandări pe care medicii le fac, mai ales în această perioadă.

”Societatea Germană pentru Nutriţie recomandă un consum zilnic între 350-400 mg de magneziu pentru bărbaţi şi 300-350 mg de magneziu pentru femei. Magneziul este vital pentru organismul nostru, deoarece este necesar pentru funcţionarea multor enzime ale metabolismului”, explică, la Europa FM, Conf. Dr. OLIVIA TIMNEA, medic specialist medicină de familie și medic primar medicină sportivă.

Există forme prin care Magneziul poate ajunge mai rapid în organism și poate fi mai ușor asimilat

”Există o întreagă gamă de suplimente, care variază de la comprimate, drajeuri, capsule, până la comprimate efervescente. Cu toate acestea, tratarea unei astfel de deficiențe poate dura câteva săptămâni.

Magneziul în forma sa elementară este un metal și, prin urmare, nu poate fi adus ca atare în corpul uman. Dar compușii săi chimici, de exemplu citratul de magneziu sau oxidul de magneziu, pot fi absorbiți de organism. Citratul de magneziu este absorbit în mod rapid de organism și, prin urmare, este adesea utilizat în situațiile în care magneziul este necesar rapid în organism, ca de exemplu în timpul sportului sau în cazul în care persoanele sunt active din punct de vedere fizic.

Unul dintre suplimentele alimentare ce conțin citrat de magneziu și care asigură o absorbție rapidă a Magneziului în organism este DOPPELHERZ SYSTEM MAGNEZIU 375 Lichid. Nu numai că are gust delicios de portocale & lămâie, dar acoperă cu ușurință necesarul de Magneziu”, subliniază Conf. Dr. OLIVIA TIMNEA.

Despre beneficiile magneziului, cum trebuie luate corect suplimentele alimentare cu Magneziu și cum ne dăm seama că avem un deficit de Magneziu, în interviul video acordat Europa FM de Conf. Dr. OLIVIA TIMNEA, medic specialist medicină de familie și medic primar medicină sportivă:

Câștigă o cutie DOPPELHERZ SYSTEM MAGNEZIU 375 Lichid

Intră pe pagina de Facebook Radio Europa FM, răspunde la o întrebare smplă, al cărei răspuns se află în acest articol, dar și în interviul video, și intră în tragerea la sorți pentru unul din cele 5 premii pentru sănătatea și starea ta de bine!

Un stil de viață sănătos înseamnă un aport optim de nutrienți esențiali pentru organismul tău. Mai ales când vorbim despre Magneziu, pentru că acesta poate fi pierdut foarte ușor prin transpirație (fie atunci când faci sport, fie de la căldură). În zilele toride de vară (și nu numai!), este esențial să ne luăm aportul optim de Magneziu. Cei la Doppelherz, ți-l aduc acum sub formă lichidă, în flacoane unidoză, pentru o absorbție rapidă.

Noul Doppelherz system Magneziu 375 Lichid este ușor de luat cu tine oriunde, oricând. Și are gust răcoritor de portocală și lămâie!

Acesta este un supliment alimentar! Citiți cu atenție informațiile de pe cutie și din prospect!