Confidenţialitate

Îmbulzeală pe pârtiile de schi din Sinaia | FOTO

La început de weekend, pârtiile de schi sunt luate cu asalt de turiștii români, iubitori de sporturi de iarnă.

În imaginile live de la pârtia de schi Valea Soarelui din Sinaia se vede cum zeci de persoane stau la coadă, foarte aproape una de celalaltă, pentru a urca cu telescaunul.

Luni, primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a scris pe pagina sa de Facebook că pe munte a nins şi sunt îndeplinite condiţiile pentru ca vineri toate pârtiile din golul alpin să fie deschise.

Totodată, primarul a anunțat că va fi inaugurat un teleschi în Valea Soarelui şi vor fi deschise două noi pârtii.

“În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri. Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea dureaza putin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute.

Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațile de transport”, a scris primarul Vlad Oprea pe Facebook.

Azi am fost sus, la Cota 2000 și în Valea Soarelui. A fost o zi superbă! A nins, iar peisajul este de vis! În urma…

Publicată de Vlad Oprea pe Luni, 14 decembrie 2020