Îmbrăţişări gratuite la București, de ziua mondială a sindromului Down

Ziua mondială a sindromului Down va fi marcată, miercuri, la Bucureşti, printr-o serie de evenimente, relatează Agerpres.

De la ora 10.00, la Unirea Metrou 1 şi Pasajul Universităţii, persoane cu sindrom Down vor oferi îmbrăţişări gratuite şi vor împărţi pliante de popularizare a evenimentului, au informat organizatorii, prin intermediul unui comunicat.

La ora 13 și 30 de minute, la Rin Grand Hotel – Sala Bucureşti, este programat vernisajul unei expoziţii de artă (pictură, grafică, gravură, fotografie şi obiecte artistice) intitulată “Zâmbet”, avându-i ca autori pe Mircea Nechita şi beneficiarii Asociaţiei Down Bucureşti. În cadrul evenimentului, va fi organizată o tombolă, în urma căreia vor fi câştigate obiectele expuse. Sumele obţinute vor finanţa activităţile şi terapiile Asociaţiei Down Bucureşti.

De la ora 15 și 30 de minute, se va desfăşura conferinţa “Evaluarea şi recuperarea retardului cauzat de sindromul Down”, susţinută de dr. Robert J. Doman Jr., fondator şi director al Asociaţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Copilului (NACD) – SUA.

La ora 17.00, este programat spectacolul “Clowns”, susţinut de actorii Teatrului Ion Creangă, iar de la ora 18,30 vor avea loc programe artistice, de la care nu vor lipsi dansul, muzica şi carnavalul.

În sală vor fi prezente persoane cu sindrom Down şi familiile acestora din toată ţara, la care se vor adaugă voluntari, invitaţi şi oficialităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS