Confidenţialitate

Ilinca: ”Yodeling înseamnă libertate, iar mesajul nostru este renunţăm la rutină şi să încercăm să ne eliberăm”

Marți, reprezentanții României la Eurovision Song Contest au avut prima repetiție oficială pe scena de la Kiev.

Alex Florea s-a accidentat pe scena din capitala Ucrainei. Artistul a executat o mişcare mai complexă pe unul dintre cele doua tunuri aduse pe scenă pentru show-ul “Yodel It”. Cu toate acestea, incidentul nu l-a împiedicat să-şi continue repetiţiile. Mai mult, Alex spune că priveşte momentul ca pe o experienţă inedită.

“În spectacolul nostru avem o mişcare mai dificilă, iar la a treia filmare am forţat mai mult şi am căzut”, a povestit artistul la conferinţa de presă ce a avut loc după repetiţii.

“În timp ce cântam, am văzut tunul venind brusc către mine, si nu stiu ce s-ar fi intamplat dacă Alex nu l-ar fi oprit la timp”, a adăugat Ilinca, amuzată.

Dupa repetiţie, regizorul Aurel Badea, Sergiu Ardelean, directorul de imagine şi Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat in Viewing Room cu echipa tehnică a gazdelor detaliile spectacolului. Specialiştii au tras apoi concluziile şi au reglat ultimele amănunte.

La conferința de presă, care a urmat după repetiții, jurnaliştii străini au fost curioşi să afle cum s-au cunoscut artiştii, apoi au rugat-o pe Ilinca să “yodelească”.

Nu l-au uitat nici pe fratele lui Alex şi au făcut cunoştinţă cu Cristi, backing vocal în echipa României. “Am participat amândoi la X Factor şi The Voice, dar am fost în ani diferiţi şi nu ne-am întâlnit niciodată până când Mihai Alexandru, compozitorul nostru nu ne-a pus să cântăm împreună. Ne-am întâlnit cu doar o săptămână înainte de audiţii”, a povestit Ilinca.

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2017, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Televiziunea Română va transmite în direct spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.00. Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu melodia ”Yodel It!”, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.
Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai.