IKEA va vinde un nou set de mobilier, capabil să încarce wireless telefoanele mobile

IKEA, cel mai mare retailer de mobiler din lume, a anunţat că va începe să vândă mese, birouri, noptiere şi alte piese de mobiler, capabile să încarce wireless smartphone-urile utilizatorilor.

Noul set de mobilier va fi vândut începând cu 15 aprilie în America de Nord şi Europa, dar compania intenţionează să extindă oferta şi în alte regiuni ale lumii – inclusiv în România.

‘Uşurăm traiul oamenilor, vrem ca totul să fie mai simplu’, a declarat Bjorn Block, un manager din cadrul IKEA. Vestea este cu atât mai importantă pentru Wireless Power Consortium, o companie care şi-a găsit un aliat puternic în IKEA. Grupul va folosi tehnologia Qi, dezvoltată de Wireless Power Consortium în colaborare cu Samsung, Qualcomm şi Duracell, scrie cnet.com.

‘Suntem încântaţi să colaborăm cu IKEA‘, a declarat John Perzow, vicepreşedintele de dezvoltare din cadrul Wireless Power Consortium. Printre produsele IKEA care vor fi dotate cu un dispozitiv pentru încărcare wireless a telefoanelor se numără câteva modele de mese, birouri şi lămpi.