IKEA interzice jocul de-a v-aţi ascunselea în magazine

Ikea interzice jocul de copii în magazinele din Olanda. După ce sute de oameni au participat vara trecută la un joc de v-aţi ascunselea într-un magazin Ikea din Belgia, retailerul de mobilă a interzis evenimente similare.

Ikea a luat această măsură din motive de siguranţă. ‘E greu de controlat’, a explicat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Bloomberg. ‘Trebuie să ne asigurăm că oamenii sunt în siguranţă în magazinele noastre şi asta e greu de făcut dacă nici măcar nu ştim unde sunt.’

Decizia Ikea va face zeci de mii de entuziaşti ai jocului să îşi caute o altă destinaţie. Peste 32.000 de oameni s-au înscris la un eveniment pe Facebook pentru un joc de ‘pititea’ în magazinul Ikea din Eindhoven, Olanda, în timp ce 19.000 s-au înregistrat pentru un joc în Amsterdam şi 12.000 pentru o partidă în Utrecht.

Ikea a fost de accord anterior cu un joc de-a v-aţi ascunselea într-un magazin din Belgia după ce o tânără de 29 de ani a inclus asta în lista ei de 30 de lucruri de făcut înainte să împlinească 30 de ani. Ikea e ‘ca o sufragerie extreme de mare’, a fost explicaţia ei.

Magazinul Ikea s-a transformat atunci într-un labirint plin de oameni ascunşi în frigidere, sub jucării de pluş, sub sacii albaştri de făcut cumpărături şi chiar în spaţiile de depozitare de sub paturi.