Confidenţialitate

Ieşiţi la mitinguri după decizia din Senat privind imunitatea lui Dan Şova?

Senatul i-a ridicat ieri imunitatea lui Dan Șova printr-un vot majoritar DA pentru arestare, care nu a întrunit totuși numărul a jumătate din totalul mebrilor Senatului, dar Direcția Națională Anticorupție nu îl poate trimite pe acesta pentru arestare în fața unui judecător de drepturi și libertăți, pentru că domnul Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului nu a întocmit o hotărâre scrisă care ar fi trebuit să constate ridicarea imunității ci a proclamat pur și simplu în plen faptul că cererea DNA nu a întrunit suficiente voturi.

Este o situație de abuz clar, flagrant, imposibil de argumentat sau contestat, Constituția României este foarte clară și totuși, sfânta Treime din Parlament Șova-Tăriceanu-Ponta a reușit să mai facă o minune și să-i blocheze pentru moment pe diavolii de procurori. Spun sfânta Treime, pentru că deși a refuzat să comenteze situația, premierul Victor Ponta este spiritul acestei alianțe urâte, o alianță antisocială care ne pune din nou în dificultate ca țară.

Dincolo de reacțiile ambasadelor occidentale de la București, dincolo chiar de reacția, dacă pot să îi spun așa… de mesajul postat pe facebook de președintele Klaus Johannis, pe rețelele de socializare oamenii se organizează pentru mitinguri pro-democrație în mai multe orașe din țară.

Aseară s-au strâns în grabă câțiva cetățeni în București la Universitate, cu bannere făcute evident în pripă, dar pentru mâine văd că sunt 1807 oameni înscriși la un alt miting în București, la Cluj și-au anunțat până acum prezența pe rețele 2700 de oameni, dar mai sunt chemări și pentru  Timișoara, Brașov, Sibiu, Bacău… îmi cer scuze dacă nu le-am văzut pe toate pe facebook, dar, uite pentru asta avem emisiune la radio și astăzi chiar intenționez să mă fac și eu uitil.

O să vă rog să sunați în primul rând ca să ne spuneți cum vă organizați, dacă vă organizați în orașul dumneavoastră, pentru ce anume ieșiți în stradă, dacă vreți să ieșiți dar, foarte important o să vă rog să ne spuneți și dacă refuzați să faceți asta, care sunt motivele.

Aș mai vrea să discutăm astăzi și despre poziția președintelui Klaus Johannis, să ne spuneți ce așteptați de la el.

Ce ar trebui să facă DNA-ul?

Ce ar trebui să facă președintele Klaus Johannis?

Ce ar trebui să facem noi ceilalți?

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-iesiti-la-mitinguri-pro-democratie-dupa-ridicarea-imunitatii-lui-sova-26-03-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]