Confidenţialitate

”Hurt” cu Johnny Cash, moment unic în istoria muzicală

Joi seara, la Europa FM, Mihai Dinu a adus la Rock Sessions povestea unui moment unic în istoria muzicală.

Suntem în fața unui moment aproape unic în istoria muzicală recentă, în fața uneia dintre cele mai mari transformări ale unei piese, o transformare ce concurează la titlul de cel mai bun cover al tuturor timpurilor.

Reinterpretarea este plină de dramatism, de autenticitate, dar mai ales de emoție. Johnny Cash a preluat de la trupa Nine Inch Nails piesa ”Hurt”, i-a pastrat gena depresivă, iar cu ajutorul unui producător excepțional ca Rick Rubin a relansat-o.

Trent Reznor, creierul NIN, compozitorul și textierul piesei, a dus povestea piesei înspre un tânăr dependent de herionă.

Versiunea Johnny Cash a oferit melodiei o nouă lumină, cu o interpretare axată pe un bărbat mai în vârstă care știa că viața lui se apropia de sfârșit.

Dar, ca un om ce s-a batut toata viata cu dependența de droguri, Cash a știut să schimbe unghiul și să pună accentul diferit față de Reznor.

Și acum lumea se întreabă: “dar ce a făcut atât de nemaipomenit?” A reusit ceea ce se întâmplă atât de rar, să schimbe într-un mod evident structura genetică a unei piese și să-i dea alta viață și altă interpretare a versurilor.

După ascultarea variantei lui Johnny Cash, Trent Reznor a spus că din acel moment piesa nu-i mai aparține.