”HOT…L BALTIMORE” – la Teatrul Național din Craiova / Actori și public, în sala de recepție a unui hotel american

Sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național ‘Marin Sorescu’ din Craiova, este programată o nouă reprezentație a spectacolului ‘HOT L Baltimore‘, de Lanford Wilson, în regia artistului american Peter Schneider. Amănunte – joi, 13 noiembrie, în rubrica ‘Sus cortina!’, după ora 17.00, la Europa FM.

Sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Craiova, este programată piesa ‘HOT L Baltimore’, de Lanford Wilson, în regia artistului american Peter Schneider – AUDIO 1.

Spectacolul este reluat în noua stagiune (premiera pe țară a avut loc în decembrie 2013).

Acțiunea se petrece într-un hotel care găzduiește tot felul de personaje ratate – trei prostituate, un cuplu de funcționari obosiți de șeful lor, doi oaspeți vârstnici, un tânăr plictisitor, o lesbiană și fratele său,mai tânăr, dar nefericit.

Sala Mare a teatrului craiovean este decorată pentru acest spectacol exact ca livingul unui hotel – iar publicul urcă pe scenă, alături de actori.

Șeful secției dramaturgie a Teatrului Național Craiova, Nicolae Boangiu, prezintă acest spectacol la Europa FM – AUDIO 2.

Criticul de teatrul Ileana Lucaciu, nota, după primele reprezentații ale piesei:

HOT L Baltimore este un joc de cuvinte, mai pe înțelesul tuturor, se putea numi Hotel Baltimore – lipsește ‘e’ din titlul ales (…) bănuim, în intenția de a arăta degradarea locuitorilor săi. HOT L Baltimore rămâne un spectacol coerent, corect realist. Regizorul invitat din America demonstrează cunoașterea regulilor de bază ale convenției teatrale și spectacolul său poate atrage publicul, uneori deziluzionat de apariția în peisajul nostru teatral a prea multor experimente încărcate de efecte regizorale ce răstălmăcesc sensurile piesei alese, fie ea clasică sau actuală modestă ca valoare’.

Regizorul american Peter Schneider a obținut pentru ‘The Lion King’ produs pe Broadway un premiu Tony. A fost premiat și pentru documentarul ‘Waking Sleeping Beauty’, despre animația Disney din perioada 1984 – 1994. În cadrul Walt Disney Company, Peter Schneider a coordonat crearea a peste 50 de filme ( alături de

‘The Lion King’ – ‘Beauty and the Beast’, ‘The Little Mermaid’ , etc.)

Amănunte – joi, 13 noiembrie, în rubrica ‘Sus cortina!’, după ora 17.00, la Europa FM.

_________________________________________________________

HOT L BALTIMORE, sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.30, Sala Mare a Teatrului Național Craiova

Regia : Peter Schenider

Distribuție: Corina Druc, Dragoş Măceşeanu, Ştefan Cepoi, Iulia Colan, Mirela Cioabă, Anca Dinu, Raluca Păun, Valeriu Dogaru, Valentin Mihali, Gina Călinoiu, Cătălin Vieru, Romaniţa Ionescu/Ramona Drăgulescu, Cosmin Rădescu, Tudorel Petrescu, Mircea Tudosă.