Hollywoodul a pierdut procesul intentat de fiica scenaristului filmului ”Taurul furios/ Raging Bull”

Mai precis, studioul hollywoodian Metro Goldwyn Mayer a pierdut la Curtea Supremă posesia unor drepturi de autor în fața fiicei lui Frank Petrella, scenaristul lungmetrajului despre viața pugilistului Jake LaMotta.

Raging Bull, film lansat în 1980, a fost regizat de Martin Scorsese și are la bază un scenariu scris în 1963 de Frank Petrella. Acesta din urmă a murit la un an după apariția peliculei.

Lungmetrajul – în care joacă Robert de Niro – a fost produs de studioul MGM. În 2009, Paula Petrella, fiica scenaristului, a cerut în instanță să i se plătească drepturi de autor pentru crearea unor copii cu filmul și distribuția acestora. Însă, reprezentanții MGM au considerat că solicitarea este tardivă, atrăgând atenția că Paula Petrella a aşteptat prea mult pentru a revendica drepturile de autor pentru un scenariu care a fost scris în 63 şi pentru un film lansat în 80. Curtea Supremă a respins acum punctul de vedere al MGM.

Filmul ‘Raging Bull’ a câştigat două premii Oscar în 1981, inclusiv trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, obținut de Robert De Niro.

Lungmetrajul prezintă momentele importante din cariera strălucită a pugilistului Jake LaMotta, ascensiunea şi, apoi, declinul său.