Hollywood Reporter: Luminiţa Gheorghiu, printre favorite la premiul pentru interpretare la Berlin

Filmul ‘Poziţia copilului’, de Călin Netzer, care a avut premiera mondială luni seară, la Festivalul Internaţional de la Berlin, a fost aclamat de presa internaţională.

‘Poziţia copilului’, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost primit cu aplauze la premiera mondială de luni, în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie), presa internaţională incluzându-l printre favoriţii ediţiei.

The Hollywood Reporter remarcă prestaţia actriţei Luminiţa Gheorghiu, care ‘străluceşte în rolul unei mame posesive ce începe să se precipite atunci când fiul ei adult accidentează un copil’.

‘După Paulina Garcia, din filmul chilian «Gloria», şi în aşteptarea lui Catherine Deneuve, în «On My Way», competiţia Berlinalei aduce un alt tribut unei actriţe puternice, Luminiţa Gheorghiu’, scrie publicaţia americană, care apreciază şi scenariul scris de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer, ‘admirabil construit, cu momente de umor ce echilibrează un final cu adevărat dramatic’, interpretarea lui Bogdan Dumitrache şi a Ilincăi Goia, precum şi felul ‘blând şi sigur al lui Netzer de a dirija performanţa remarcabilă a lui Gheorghiu’.