Hiturile anilor 90: SNAP! – The Power – VIDEO

Pe 5 iulie 2011 clădirea unui mall din Seoul, Coreea de Sud, a fost gata să se prăbuşească şi a trebuit să fie evacuată pentru două zile.

Experţii în construcţii au stabilit că acea clădire intrase în rezonanţă mecanică în urma vibraţiilor cauzate de 20 de persoane care făceau exerciţii la o sală de fitness din clădire pe acordurile unei melodii foarte ritmate. Institutul de arhitectură din Coreea de Sud a expertizat mai târziu clădirea şi în urma anchetei s-a stabilit că bucata muzicală ritmată care a fost la un pas să dărâme clădirea era “The Power” din 1990.

SNAP! – The Power este prima melodie din istorie bazată pe muzică rap ajunsă pe primul loc în Marea Britanie.  Piesa a fost lansată pe 3 ianuarie 1990. Scrisă de Benito Benites, John “Virgo” Garrett III şi Toni C. cu un an înainte (1989), piesa a ajuns pe primul loc în Eurochart Hot 100, US Billboard Hot Rap Singles, US Billboard Hot Dance Club Play, US Billboard Hot Dance Music/Maxi-Singles Sales, dar şi pe locul 1 în Marea Britanie, conform Official Charts Company.

SNAP! – The Power se ascultă şi în acest weekend special la Europa FM – Weekend ’90 – alături de piesele din anii 90 care au făcut istorie şi poveştile din spatele lor.