Confidenţialitate

HiTech: Spotify vrea un fel de …TikTok, Telegram are probleme, iar ”NFT” a intrat în dicționar

Platforma de streaming audio  Spotify  lucrează la o versiune proprie de video-uri de tip… TikTok.  Secțiunea de clipuri  verticale se pare că se va numi Discover și ar urma să apară într-un feed al aplicației.  Opțiunea ar putea fi accesată și dintr-un buton.

Primele informații despre această opțiune au apărut pe Twitter iar compania a confirmat zvonurile fără a da alte detalii. Indiciile legate de noul proiect au fost descoperite în aplicaţia de iOS. Drept urmare este posibil ca lansarea să aibă loc pe iPhone, înainte de Android.

Între timp, platforma de mesaje Telegram se confruntă cu niște probleme: o instanţă din Portugalia a decis că Telegram trebuie să blocheze canalele prin intermediul cărora se facilitează accesul la producţii video piratate.  Decizia nu este finală, notează Techradar.

Spre final, să bifăm o premieră: NFT a fost ales cuvântul anului de Collins Dictionary.

NFT  este o abreviere pentru non fungible token și înseamnă un activ digital unic, care nu poate fi replicat. Folosirea acestei abreveri în lumea tech a crescut cu mai mult de 11.000% în 2021, potrivit reprezentanţilor dicţionarului.

Ascultați HiTech realizat de Julia Nagy

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.