Confidenţialitate

HiTECH: Pandemia de COVID 19 grăbește digitalizarea și automatizările (AUDIO)

Pandemia de Covid 19 care ne ține acasă a grăbit digitalizarea și implementarea automatizărilor în multe domenii.

Inteligența artificială folosită în medicină – privită până de curând cu scepticism – începe să își demonstreze utilitatea.

XVision este o platformă medicală care analizează radiografiile pulmonare folosind inteligența artificială și care a început să fie folosită pentru identificarea pacienților cu leziuni pulmonare asociate cu COVID-19.

Soluția, oferită pro-bono, a devenit parte a laboratoarelor mobile pentru detecția coronovarisului din București și Tmișoare.

Pe de altă parte – să ne aducem aminte că se vorbea de ani de zile de digitalizare în școală.

Tehnologia și-a dat rapid examenul de intarare la cursuri iar video-conferințele au devenit o rutină – în multe cazuri, acolo unde infrastructura permite.

Pandemia de COVID 19 a grăbit lucrurile și în afaceri.

Companiile au fost forțate să înlocuiască hârtiile cu documente securizate digitale. Am stat de vorba Monica Dumitriu, reprezentant al unei companii care dezvolta soluții de digitalizare în cloud.

”În mod normal o factură pe hârtie poate să dureze de când e trimisă, prelucrată și introdusă ăn contabilitate poate să dureze între o săptămână și trei săptămâni. Prin digitalizare și automatizare, tratamentul ei durează sub 5 secunde”, ne-a spus la HiTech, Monica Dumitriu.

Automatizări se aplică și domeniul HR, unde Excel-urile pot fi înlocuite cu soluții software.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.