Confidenţialitate

Hillary Clinton a câştigat ultima dezbatere cu Donald Trump, arată un sondaj CNN

S-a petrecut azi noapte cea de-a treia dezbatere a candidaților la Casa Albă din Statele Unite.

Potrivit unui sonaj CNN, Hillary Clinton este câștigătoare detașată a dezbaterii. 52% dintre persoanele întrebate au spus că ea s-a descurcat mai bine, în timp ce numai 39% spun că Donald Trump este câștigător.

A fost ultima dezbatere între cei doi contracandidați.

Exemplul României din vremea lui Ceaușescu a fost oferit de Hillary Clinton în cadrul dezbaterii. Țara noastră a fost menționată în contextul unei discuții în contradictoriu pe tema avorturilor.

Hillary Clinton a explicat că ea susţine dreptul femeilor de a face avorturi târzii în sarcină. Democrata a precizat că Guvernul Statelor Unite nu ar trebui să se amestece în deciziile “cele mai personale”, cu atât mai mult când acestea vizează chestiuni legate de sănătate.

“Aceasta este una dintre cele mai grele decizii posibile pe care trebuie să le ia orice femeie şi familia ei şi nu cred că ar trebui luată de Guvern” a declarat Hillary Clinton.

“Am fost în ţări unde Guvernul obliga femeile să facă avort, precum China, sau unde obliga femeile să nască, precum în Romania”, a declarat aceasta.

Imigraţia, relaţia cu Rusia şi economia, sunt alte teme discutate de cei doi candidați.

Un punct fierbinte al dezbaterii: Momentul în care Donald Trump a declarat că Irakul, sprijinit de Statele Unite, a lansat ofensiva în orașul Mosul pentru a o ajuta pe Hillary Clinton în alegeri. Magnatul american nu a adus însă nicio dovadă.

Scrutinul prezidențial din Statele Unite are loc pe 8 noiembrie.