HCM Baia Mare rămâne lider în Liga Naţională

Potrivit celor mai noi ştiri preluate de pe site-ul unei case de pariuri sportive, duminică au avut loc cinci meciuri din cadrul etapei a 24-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Cel mai atractiv se anunţa a fi cel dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare. Băimărencele erau considerate mari favorite, iar diferenţa dintre cele două echipe s-a văzut şi pe teren. Doar în primele cinci minute echipa gazdă a putut să ţină ritmul cu HCM Baia Mare. HC Zalău a condus în acest meci doar de două ori: cu 1-0 şi cu 3-2. Dar apoi până la jumătatea primei reprize echipa oaspete a jucat foarte bine şi a mărit constant diferenţa. În minutul 16 scorul era 12-5. Abia în ultimele zece minute ale primei reprize echipa gazdă a ţinut cât de cât pasul şi a menţinut diferenţa de 9-10 goluri. Până la urmă scorul final al primei reprize a fost 22-11 pentru HCM Baia Mare.

Cu un avantaj important pe tabelă, băimărencele s-au relaxat şi au permis zălăuancelor să reducă din diferenţă. Dar chiar şi aşa HC Zalău nu s-a apropiat la mai mult de 8 goluri diferenţă.

Problemele pentru echipa gazdă au reapărut în ultimele zece minute când au avut o perioadă de aproximativ şapte minute în care nu au înscris nici măcar un gol, în timp ce HCM Baia Mare a marcat de şase ori şi astfel diferenţa a ajuns la 14 goluri. Cu această diferenţă s-a impus şi la final echipa oaspete, scor 39-25.

HC Zalău a avut mari probleme în această partidă chiar şi la loviturile de la 7 metri, ratând cinci din totalul de şapte. În schimb băimărencele au transformat toate cele patru de care au beneficiat. Cea mai bună marcatoare a acestui meci a fost Alexandra do Nascimento de la HCM Baia Mare cu 9 goluri, în timp ce pentru echipa gazdă Claudia Constantinescu a înscris 8 goluri.

În urma succesului de la Zalău, HCM Baia Mare a revenit pe prima poziţie în Liga Naţională, având 66 de puncte după 24 de etape, cu un punct mai mult decât CSM Bucureşti.

De cealaltă parte HC Zalău a rămas pe locul 6 cu 37 de puncte, însă are asigurată prezenţa în play-off. În etapa a 25-a, echipa din Sălaj va juca în 5 aprilie 2015 în deplasare cu HCM Roman, echipă aflată pe locul 5 cu 41 de puncte. De cealaltă parte HCM Baia Mare nu va evolua la finalul acestei săptămâni în Liga Naţională, iar meciul de pe teren propriu cu Unirea Slobozia se va disputa în 16 aprilie 2015. Până la acel meci băimărencele vor juca ambele manşe din sferturile Ligii Campionilor.

Primul meci a avut loc pe teren propriu în 4 aprilie 2015, în timp ce returul s-a desfăşurat în 11 aprilie în deplasare la Dinamo Volgograd. Nu va fi uşor, dar în mod normal campioana României ar trebui să se califice în semifinalele competiţiei. E foarte important să câştige primul meci la o diferenţă de minim 5 goluri.