Harlem Shake, dansul de 30 de secunde care cucereşte lumea

Pe YouTube au fost urcate cel puţin 35.000 de variante ale dansului, iar ele au fost văzute deja de 44 milioane de ori. În continuare, 4.000 de video-uri sunt urcate în fiecare zi.

Clipurile virale ‘Harlem Shake’ fac senzaţie pe YouTube. Un dans care a pornit în Harlem în 1981, reluat de G-Dep în videoclipul ‘Let’s Get it’, la începutul anilor 2000, a ajuns să fie hit viral în aceste zile.

Pe YouTube au fost urcate deja zeci de mii de variante ale dansului, iar ele au fost văzute de peste 44 milioane de ori, potrivit unor estimări citate de cotidianul Adevărul. În continuare, 4.000 de video-uri sunt urcate în fiecare zi.

‘Harlem Shake v3 (office edition)’ are peste 10.000.000 de vizualizări la doar 8 zile după ce a fost urcat pe YouTube, în timp ce ‘UGA Men’s Swim & Dive Harlem Shak’, urcat în urmă cu doar 4 zile pe YouTube, a trecut de 8,5 milioane. 30 de secunde de mişcări aparent fără niciun sens, într-un haos plin de culoare. Astfel ar putea fi rezumate clipurile Harlem Shake care cuceresc astăzi Internetul.

Febra postării lor a început în februarie şi de atunci, de la posturi de televiziune, de radio, licee, instituţii respectabile şi chiar unităţi ale armatei, toată lumea pare să-şi dorească celebritatea în 30 de secunde printr-un Harlem Shake.

În partea stângă, linkurile recomandate aparţin unor clipuri Harlem Shake de succes, inclusiv două producţii realizate de românii care au creat serialul online ‘Robotzi’ şi de agenţia de publicitate Mc Cann. ATENŢIE: Unele clipuri ar putea fi considerate ofensatoare prin conţinutul lor!