Halep, prima romanca in finala Turneului Campioanelor

Simona Halep o va întâlni duminică pe americanca Serena Williams.

Până la performanţa Simonei Halep, Irina Spîrlea obţinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur). Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici a participat la două ediţii ale Turneului Campioanelor, fiind eliminată de fiecare dată în primul tur. Şi Spîrlea, şi Ruzici au jucat în sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucătoare. Actualul format, cu opt jucătoare împărţite în două grupe, a fost adoptat în 2003.

Simona Halep a devenit cea de-a opta jucătoare din lume care a reuşit să se califice în finală chiar de la prima participare. O va întâlni în ultimula act pe Serena Williams. Americanca este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Turneului Campioanelor, în 2012 şi 2013.

Prima ediţie a Turneului Campioanelor a avut loc în 1972, la Boca Raton, Florida, cu participarea a 16 jucătoare, care au evoluat în sistem eliminatoriu, pentru premii totale de 100.900 de dolari. Americanca Chris Evert a fost prima campioană, la vârsta de 17 ani, dar nu a intrat în posesia premiului de 25.000 de dolari din cauza statutului de jucătoare amatoare pe care îl avea atunci.