Simona Halep, despre meciul cu Şarapova: Va fi o provocare să joc împotriva ei

Simona Halep, locul 2 WTA, a aflat la antrenamente că va evolua împotriva rusoaicei Maria Şarapova, locul 147 WTA, fostă lideră mondială, în primul tur al US Open.

Simona Halep se declară pregătită de confruntare.

”Eram pe teren şi mă antrenam. Am primit un mesaj şi reacţia mea a fost normală, pentru că anul acesta am avut parte de trageri la sorţi grele, aproape de fiecare dată. Bine, a fost ceva de genul <Cum e iar posibil? E doar turul I al unui Grand Slam!> Apoi, mi-am făcut normal antrenamentul, nu am avut emoţii. Despre wild card-ul ei, pot să spun că e decizia organizatorilor, pot face orice vor, nu sunt în măsură să vorbesc de asta.

Ea revine, e suficient de puternică să revină, are multă experienţă, a câştigat multe turnee. Va fi o provocare să joc împotriva ei, în primul tur al unui Grand Slam. M-a bătut de şase ori, poate pot schimba asta. Vom vedea!

Voi da tot ce am mai bun, voi încerca să câştig. E un meci mare! E dificil pentru că joacă plat, riscant. Nu te lasă să intri în teren şi să ai oportunităţi de a puncta. Nu pot analiza mult meciul împotriva ei. Nu ştiu care va fi reacţia publicului.

Toată lumea a fost corectă cu mine aici, mereu, am avut public frumos. Nu aştept nimic rău, ci o atmosferă frumoasă, ca întotdeauna la US Open. Dacă va fi seara, va fi mai bine”, a declarat Simona Halep, într-o conferinţă de presă.

Partida este programată marţi, nu înainte de ora 02.00, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Maria Şarapova a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendarea primită pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium.

Ultima oară, cele două s-au întâlnit la Turneul Campioanelor din 2015, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-4. Simona Halep a pierdut şi două finale în faţa rusoaicei, la Roland Garros şi la Madrid, ambele în 2014, aminteşte agenţia News.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS