Confidenţialitate

Proiectul ‘’România Educată’’, pe ordinea ședinței de guvern

Guvernul se reunește în ședință, vineri, pentru a aproba mai multe acte normative din domeniul educației, inclusiv proiectul ‘’România Educată’’, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, vor fi aprobate două ordonanțe de urgență referitoare la organizarea concursurilor de directori și trecerea creșelor în sistemul de învățământ.

Proiectul România Educată își propune, între altele, ca până în 2030, cel puțin 30 la sută dintre copiii cu vârsta până în 3 ani să fie incluși în educația antepreșcolară. Pentru început creșele vor trece de la autoritățile locale în sistemul de învățământ. Tot până în 2030, România trebuie să se claseze în primele 30 de state de pe mapamond la testele PISA, iar la Bacalaureat, rata de promovare să fie  de 75 la sută.

Guvernul va aproba, în ședința de vineri, o hotărâre de pentru implementarea proiectului România educată. De asemenea, va fi adoptată o ordonanță de urgență privind concursurile de directori de școli. Potrivit unui ordin al ministrului Educației, pe 14 septembrie va fi publicată lista posturilor vacante, iar din 15 până pe 26 septembrie, se pot depune dosarele de înscriere.

Pe 15 octombrie, va avea loc proba scrisă a concursului pentru directori, iar pe 20, se vor afița rezultatele finale, în urma contestațiilor. Candidații admiși vor susține și un interviu și abia după 20 decembrie vor fi emise deciziile de numire în funcție.