Guvernul apelează la fondul de solidaritate UE pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundații

Premierul Viorica Dăncilă a mers astăzi cu elicopterul în zonele afectate de inundații. Prima oprire – în județul Buzău.

Una din soluțiile propuse de Viorica Dăncilă pentru sprijinirea celor afectați de ape este accesarea fondului de solidaritate al Uniunii Europene.

„Am vorbit deja cu doamna comisar Corina Creţu, astăzi am vorbit cu comisarul Sefcovic, astfel încât să putem să accesăm şi Fondul de Solidaritate, pentru că pagubele sunt foarte mari şi trebuie să ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat şi să accesăm toate pârghiile care ne pot ajuta în acest sens. Vom face o evaluare din punct de vedere al localităţilor, ne referim şi la locuinţe şi la drumuri, căi de acces, şi la agricultură (…), astfel încât ajutorul Guvernului, sprijinul Guvernului să vină în toate aceste domenii”, a spus Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu părul aranjat în stilul propriu și îmbrăcată într-o bluză, panataloni și cizme de cauciuc, Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de autoritățile locale, care așteptau soluții din partea executivului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autorităţile locale, vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. (…) Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi”, a declarat Dăncilă în timpul unei vizite efectuate luni în judeţul Buzău, conform imaginilor transmise pe pagina de Facebook a Guvernului.

Întreagă vizită a premierului a fost transmisă live pe pagina de Facebook a guvernului. După Buzău, urmează zonele afectate dinBacău, Covasna și Brașov.

Sute de case au fost distruse și zeci de drumuri au fost afectate, după inundațiile din acest sfârșit de săptămână.

Alături de Viorica Dăncilă la Buzău, au fost și Miniștrii Agriculturii, Afacerilor Interne dar și cel al Transporturilor.

În timp ce Minsitrul Apelor – Ioan Deneş se află deja în zonele inundate din judeţul Teleoman.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS