Gunoi lași, gunoi găsești – o campanie de bun simț turistic

“Gunoi lași, gunoi găsești” este unul dintre mesajele pe care le transmit oamenii care au pus la punct Campania “Bun simț turistic”. O tânăra din Brașov, Cristina Predoiu, a pornit la drum cu acest mesaj, cu gândul să schimbe felul în care arată zonele turistice. I-au sărit în ochi ambalajele și PET-urile aruncate pe marginea cărărilor montane sau oamenii care pleacă acasă cu buchete serioase de flori ocrotite de lege.

Campania #BunSimtTuristic lansează un apel public pentru respectarea naturii şi a zonelor turistice și încearcă să determine publicul larg să înțeleagă mesajul, să și-l însușească, să îl transmită mai departe celor din jur și să ia atitudine atunci când se confruntă cu situații concrete.

Campania constă dintr-o serie de evenimente desfășurate atât online, prin rețelele de socializare cât si offline, prin acțiuni desfășurate la fața locului în scopul promovării mesajului către turiști, prin evenimente desfășurate în colaborare și cu sprijinul autorităților competente.

Îndemnul inițiatorilor campaniei: fă un gest minimal – adună o hârtie de lângă coșul de gunoi și pune-o în gunoi. Implică-te: Când vezi pe cineva că aruncă gunoi pe jos sau lângă coșul de gunoi, chiar și un muc de țigară, nu întoarce capul, atrage-i atenția.

Un reportaj de Elena Blănaru:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.