Grevă în transportul feroviar din Germania: două treimi din cursele feroviare pe rutele principale au fost anulate

         În Germania, două din trei curse feroviare de pe rutele principale au fost anulate din cauza grevei declanșate de mecanicii de tren ai operatorului Deutsche Bahn. Traficul este afectat cel mai tare în estul țării.

Greva ar urma să se încheie duminică și este cea mai lungă acțiune de acest gen din transportul feroviar german.

 

Aproximativ două treimi din cursele pe rutele principale și o treime din cele pe rutele regionale au fost anulate din cauza grevei.

Este a 8-a acțiune de acest gen din ultimele 10 luni – organizată de sindicatele din transportul feroviar.

Traficul regional a fost afectat cel mai tare în estul Germaniei, lângă Leipzig și Dresda: acolo numai 15% dintre trenuri vor circula.

Deutsche Bahn a pus la dispoziția călătorilor trenuri pe timpul nopții, pentru ca aceștia să poată dormi în ele, în gările din Munchen, Hamburg, Berlin și Frankfurt .   Sindicatele sunt nemulțumite, în primul rând, de salarii și de durata programului de lucru.

Presa germană estimează pierderi de sute de milioane de euro în această săptămână, cauzate în special de perturbarea liniilor de producție în sectoarele auto.

Deutsche Bahn transportă 5 milioane și jumătate de pasageri și peste 600 de mii de tone de mărfuri zilnic, numai în Germania.