Confidenţialitate

Greva actorilor de la Hollywood s-a încheiat după ce actorii și marile studiouri au ajuns la un acord | AUDIO

Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns la un acord pentru a înceta greva. Protestul a paralizat timp de mai multe luni producţia de filme şi seriale în Statele Unite şi a costat miliarde de dolari economia americană. 

S-a ajuns la un “acord de principiu” după 118 zile de grevă, a anunțat sindicatul actorilor. Artiștii au cerut o remuneraţie mai bună într-o industrie în care platformele de streaming au luat avans. De asemenea, au solicitat garanţii pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale.

Sindicatul care a negociat acordul reprezintă 160.000 de actori, dansatori, cascadori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran. Presiunea asupra Hollywood-ului de a găsi o cale pentru a pune capăt grevei a crescut, în condiţiile în care această acţiune sindicală a costat industria şi economia californiană miliarde de dolarI.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorii executivi ai Disney, Netflix, Warner Bros şi Universal s-au implicat direct în discuţii pentru a ieşi din impas. Hollywood-ul nu a mai cunoscut o grevă simultană a scenariştilor şi actorilor din 1960.

Foto: Shutterstock

Citește și: Lansarea filmului „Misiunea Imposibilă” va fi amânată pentru 2025 | AUDIO