Confidenţialitate

Cel mai probabil, grecii care refuză vaccinarea nu vor avea acces în cluburi, cinematografe, teatre şi restaurante

Mesaj dur al Guvernului de la Atena pentru persoanele care refuză să se vaccineze: din toamnă, cel mai probabil, nu vor avea acces în cluburi, cinematografe, teatre şi restaurante. Noile măsuri prin care Executivul de la Atena încearcă să ţină pandemia sub control vor fi anunţate marți, 24 august.

În contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, Atena este într-o situaţie dificilă. Totuşi, guvernul a subliniat în mai multe rânduri că nu vrea să impună un nou “lockdown”. Dar, a transmis restricţii pentru persoanele care nu se vaccinează.

Din nefericire, unii cetăţeni resping vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec.

Motivele sunt cunoscute, a spus el, dar nu sunt acceptate de comunitatea ştiinţifică, de majoritatea cetăţenilor sau de guvern. Iar societatea nu poate aşteapta şi în special nu poate fi ţinută ostatică de astfel de opinii.

Marţi, guvernul grec va anunţa noi măsuri anti-coronavirus. Printre ele: interzicerea accesului la evenimente sau restaurante a persoanelor nevaccinate.

În Grecia, vaccinarea este deja obligatorie pentru angajaţii din sănătate şi armată. Cei care nu se vaccinează sunt concediaţi fără compensaţii.

În Educaţie nu a fost introdusă vaccinarea obligatorie pentru profesori. Dar, vor fi testaţi de două ori pe săptămână.

Foto/ Pixabay